VC Herentals speelde slechts gelijk tegen Berg en Dal en doet een slechte zaak in het titeldebat.

De opdracht voor VC Herentals was duidelijk wou het zijn titelambities niet in het gedrang laten komen, winnen tegen Berg en Dal was een must.  Wouters moest geschorst toekijken terwijl Van Grieken, Van Der Schraelen en De Swert met blessures aan de kant moesten blijven.

Na vijf minuten kwam de thuisploeg een eerste keer de neus aan het venster steken maar de voorzet van Slechten werd door de bezoekende goalie net voor de inlopende Verbert weggeplukt.  Aan de overkant dreigde Convalle met een schot dat een tweetal meter naast het doel verdween.  Herentals acteerde bij momenten zenuwachtig en wou de wedstrijd forceren maar kreeg weinig of geen kansen bij elkaar gevoetbald.

Een schuchtere poging van Verbert was het enige dat de thuissupporters nog te zien kregen in de eerste helft.  Het was Berg en Dal daarentegen dat in het slotkwartier enkele keren gevaarlijk kwam opzetten.  Een voorzet vanop de linkerflank kon door Convalle vrij ingeschoten worden maar gelukkig keerde de Herentalse verdediging de bal nog net van de lijn.  Even later was het dan toch prijs wanneer de bal niet uit de zestienmeter geraakte en Peeters de bezoekers op voorsprong bracht.

De tweede helft moest absoluut beter en Van Genechten had al vlug een unieke kans om de bordjes gelijk te hangen maar oog in oog met doelman Staes prikte Steven de bal naast doel. Aan de overkant kreeg Steven Peeters nog een vrije schietkans maar gelukkig voor VCH stond zijn vizier verre van scherp afgesteld.  Wanneer Dufraing scoorde maar zijn goal afgekeurd zag wegens buitenspel had men toch de indruk dat de gelijkmaker in de lucht hing.  Niets was echter minder waar want de thuismotor stokte opnieuw volledig en kansen werden zelfs tot een minimum herleid.  Berg en Dal kreeg zelfs nog een huizenhoge kans wanneer een vrije trap vrij door Guy Peeters kon ingekopt worden maar De Booij had een spectaculaire redding in huis.  Vijf minuten voor affluiten scoorde Herentals dan toch, het was het 20ste competitiedoelpunt van Verbert dat de hoop even deed oplaaien.  Iedereen hield zich klaar voor een belegering van het bezoekende doel maar hoe raar ook, Herentals kwam zelfs met moeite over de eigen speelhelft zodat de wedstrijd eindigde op een heel teleurstellend gelijkspel maar meer verdienden we ook echt niet.

Nadat de uitslag van Branddonk werd omgeroepen (3-1 winst) kwam het besef dat de kansen voor een titel een serieuze knauw hebben gekregen.  Uiteraard is mathematisch alles mogelijk maar dan zal er uit een heel ander vaatje moeten getapt worden als vandaag.

VCH speelde met:  De Booij Niel;  Van Doninck Jelle;  Luyckx Lars;  Schuerwegen Joris;  Slechten Jochen;  Verbert Jonas;  Heylen Gerd;  Van Genechten Steven;  Van De Weyer Dries;  Van Peer Nick;  Dufraing Kevin

Bank:  Maes Jens;  Soentjens Kristof;  Maes Maxim;  Dolfijn Benoit

Gele kaarten:  Heylen Gerd (3e);  Dufraing Kevin (1e)

Doelpunten:  41e  Peeters Guy  0 – 1 ; 85e  Verbert Jonas  1 - 1

Extra verslag: Kurt & Wendy Van Leemput / VC /N.

Foto's: Ludo Coenen, Nnieuws.